7 år ago

Fäll tårar i bävan inför din Herre

 

“När de hörde den Nåderikes budskap föll de ned på sina ansikten i tillbedjan medan deras ögon fylldes av tårar.” (Koranen 19:58)

”Elden kommer inte röra vid en som fäller tårar på grund av gudsfruktan ända till modersmjölken återvänder till brösten.” (Profeten Muhammed)

“Fäll tårar i bävan inför din Herre” är ett seminarium som ger dig de korrekta kunskaperna och förståelsen för vikten av att gråta inför Allah. Att gråta inför ens Skapare är en av de mest älskade handlingarna av Allah som fostrar ett levande hjärta. Seminariet hölls av bror Salih från AktivMuslim.se. Bror Salih talar med en inlevelse och passion som gör att du inte vill sluta lyssna och han förklarar djupa andliga insikter på ett lättbegripligt sätt.

 

Kursinnehåll

Seminariet består av två faktaspäckade föreläsningar helt på svenska.

I den första föreläsningen (47 min) berättar Salih kort om bokens syfte och om författaren Shaykh Husayn al-Awaayishah. Han berättar om den höga status som tårar fällda för Guds skull har enligt både Koranen och sunnah. Vidare ger han detaljerade exempel ur Profeten och följeslagarnas liv när de grät, varför och hur.

I den andra föreläsning (44 min) nämner Salih 13 konkreta vägar som kan hjälpa dig att fälla tårar inför din Herre. Dessa tips är ovärderliga för alla sökare och ett måste för alla som vill komma närmare sin Herre.

Föreläsningarna kommer i mp3-format så att du lätt kan överföra dem till din mobiltelefon, dator, mp3-spelare etc.

Boken “Weeping for the fear of Allah” av Shaykh Husayn al-Awaayishah medföljer som e-bok (pdf-format).

 

Om läraren

Salih Tufekcioglu driver AktivMuslim.se där han dagligen hjälper människor berika och försköna sina liv genom att undervisa om muslimsk andlighet och tro. Det är hans passioner och något han ständigt strävar att utveckla.

I över 15 år har han utbildat och föreläst om islam för myndigheter, skolor och moskéer, för att skapa broar och ökad förståelse. Läs mer…

“Tårgaranti! Kraftfull och känslorörande föreläsning.”
(Arwa)

 

“Salihs föreläsning var inspirerande. Han tar som vanligt exempel ur vardagen och kopplar samman till olika hadither vilket gör det enklare att förstå.”
(Ana)

 

“Jag grät inget tror jag. Men när Salih sa att man måste göra dhkir, t.ex. läsa Koranen för att hjärtat om den är hård ska bli mjuk. Men jag började läsa Koran på allvar, efter den här föreläsningen. Och jag läser Koranen mer, och mitt hjärta har förändrats. När jag får mer kunskap om min religion så tänker jag ständigt mer på Gud, begravningen, helvetet, och så känner man Gudsfruktan, och då känner man tårarna, och då känner man att man har tro (Iman).”
(Farhad)

 

Smakprov

Här följer ett kort utdrag.

Så här köper du kursen

 

Vid frågor mejla info@aktivmuslim.se eller smsa 0739098609 (whatsapp/viber).

Tack för att du beställer distanskursen och för ditt stöd!

Written by admin

Kvalitativa distanskurser som tar din tro till nya höjder och ökar din kärlek till Gud och Sändebudet.

Tags

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Thoughts on “Fäll tårar i bävan inför din Herre”

 1. Kursu siz gönderdikten iki gün sonra bitirdim, ara veremedim. Sizi dinlemeye doyamiyorum. Her sheyi Chok güzel izah ediyorsunuz…
  Shimdiye kadar iki kurs bitirdim, ”Botmedel mot sorg och ångest” ve ”Fäll tårar i bävan inför din herre”.
  Bir çok shey öyrendim hatta duyqulandigimda oldu.
  Shimdi ”Sändebudet som om du såg honom” mu dinliyorum.
  Allah sizden razi olsun Salih hoca. Sizi tanimasam bile çok seviyorum.
  Allaha emanet olun.

 2. Mycket inspirerad föreläsning och mycket lärorik. Jag rekommendera verkligen att lyssna denna föreläsning och även andra föreläsningar av Salih Tufekcioglu, då han föreläser på ett mycket pedagogiskt sätt!