7 år ago

De vägledda kaliferna

Denna distanskurs kommer göra dig bekant med de ädla män som tog ett starkt grepp om den islamiska fanan efter profeten Muhammeds bortgång, över honom vare frid. Dessa män var Abu Bakr, Umar, Uthman och Ali, må Allah vara nöjd med dem alla. De var alla rättfärdiga kalifer som implementerade Allahs lagar och påbud i sina egna liv och i i sina samhällen.

 

Kursinnehåll

I kursen kommer du få lära dig mer om de första fyra rättfärdiga kalifernas liv och budskap. Dessa är:

• Abu Bakr as-Siddiq
• Umar ibn al-Khattab
• Uthman ibn Affan
• Ali ibn Abi Talib

Kursens huvudbok är Imam Jalal ad-Din as-Suyutis (1445-1505) innehållsrika och klassiska bok “The History of the Khalifas who took the right way”. Boken är översatt till engelska av Abdassamad Clarke och är utgiven av förlaget Ta-Ha Publishers Ltd. Översättningen är mycket bra och noggrann.

Författaren Imam as-Suyuti föddes i Egypten och var en framträdande teolog och lärd. Han är även känd vid namnet Ibn al-Kutub (Böckernas son) pågrund av hans gedigna författarskap.

Imam as-Suyutis bok är fullspäckad med rapporteringar från Profeten, över honom vare frid, kaliferna och föregångarna (salaf) allt medan Imam as-Suyuti håller sina egna personliga åsikter till det absolut minsta.

Kursen består av 6 lektioner på svenska där varje lektion är ca 45 minuter lång. Föreläsningarna kommer i mp3-format så att du lätt kan överföra dem till din mobiltelefon, dator, mp3-spelare etc.

 

Om läraren

Salih Tufekcioglu driver AktivMuslim.se där han dagligen hjälper människor berika och försköna sina liv genom att undervisa om muslimsk andlighet och tro. Det är hans passioner och något han ständigt strävar att utveckla.

I över 15 år har han utbildat och föreläst om islam för myndigheter, skolor och moskéer, för att skapa broar och ökad förståelse. Läs mer…

“Väldigt lärorikt, intressant och roligt. Salih är mycket duktig på att berätta och har alltid säkra källor vilket uppskattas. Kommer fortsätta gå på föreläsningarna i framtiden. JazakAllahu khayr.”
(Rubina)

 

“Jag tyckte att kursen var väldigt givande och nyttig för alla. Jag tror innerligen att även ickemuslimer hade haft nytta av att lära känna de personligheter som har format islam till den världsreligion som den är idag. Min morfar brukade berätta för mig om dessa personer så det fanns lite nostalgi i det hela också. Jag vill tacka dig för att du tog din tid och sydde ihop denna fantastiska kurs.”
(Anonym)

 

“Tyckte det var väldigt intressant och lärde mig en del. Så tummen upp.”
(Adam)

 

“Kursen gav mig jätte mycket kunskapsmässigt och man fick verkligen chansen att känna de olika följeslagarna på djupet.”
(Anonym)

 

Smakprov

Här följer ett kort utdrag.

Så här köper du kursen

 

Vid frågor mejla info@aktivmuslim.se eller smsa 0739098609 (whatsapp/viber).

Tack för att du beställer distanskursen och för ditt stöd!

Written by admin

Kvalitativa distanskurser som tar din tro till nya höjder och ökar din kärlek till Gud och Sändebudet.

Tags

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.