7 år ago

Det sista sändebudet ﷺ [e-bok]

Det sista sändebudet ﷺ är en e-bok, som undervisar läsaren om viktiga personer och händelser i profeten Muhammeds liv ﷺ. Boken innehåller vackra illustrationer i färg för att fånga läsarens intresse och väcka nyfikenhet.

Bokens omslag
Sida 180 och 181

Salih Tufekcioglu skriver på ett fängslande sätt som fångar läsarens intresse och får henne att leva sig in i berättelsen. Författarens unika berättartalang gör att biografin blir både spännande och inspirerande.

Boken är dessutom författad på ett sätt som gör att envar kan lära känna profeten Muhammed ﷺ och varför han är så älskad och respekterad av de som känner och följer honom.

“Med sitt pedagogiska sätt, beskrivande språk och sin förmåga nagla fast läsaren, berättar Salih om vår älskade profets ﷺ liv.
Boken varvar text med vackra bilder, vilket gör den väldigt behagligt att läsa.”
(Anna)

Sidan 7 och 8

I boken ingår också åtta fokuspunkter som berör viktiga frågor för samhället, så som “mänskliga rättigheter”, “miljövård”, “social rättvisa” mm. Varje fokuspunkt innehåller autentiska uttalanden med råd och vägledning från Profeten ﷺ.

Exempel på fokuspunkt

 

Så gott som alla skildringar av Profetens ﷺ levnad i boken går tillbaka till det äldsta och mest tillförlitliga källmaterialet, så som Ibn Ishaq som ungefär hundra år efter Muhammeds ﷺ död författade den första längre biografin.

Sida 27 och 28
Sida 152 och 153

I en tid då Sverige står inför nya utmaningar och där de största bristerna återfinns i frågor om makt och ledarskap, är det värt att veta vem Muhammad ﷺ var; som person, ledare och inte minst som profet.

Sida 13 och 14

 

Sida 104 och 105

 

Ett gott och storslaget budskap måste förmedlas av en god och storslagen människa. Denna människa är ingen annan än Muhammad ﷺ, Sändebudet av nåd och barmhärtighet för hela mänskligheten.

Sida 122 och 123

 

Bonusmaterial

När du köper e-boken får du distanskursen Sändebudet som om du såg honom alldeles gratis (värde 49kr). 10 lektioner i mp3-format. Varje lektion har en medföljande powerpoint presentation.

 

Innehåll

Det sista sändebudet ﷺ är en e-bok (pdf-format) som du laddar ner. Boken är ej en fysisk bok. 

Bonusmaterial: Distanskursen Sändebudet som om du såg honom ingår alldeles gratis. Du laddar ner den.

185 sidor
Vackra illustrationer i färg

 

Om författaren

Salih Tufekcioglu driver AktivMuslim.se där han dagligen hjälper människor berika och försköna sina liv genom att undervisa om muslimsk andlighet och tro. Det är hans passioner och något han ständigt strävar att utveckla.

I över 15 år har han utbildat och föreläst om islam för myndigheter, skolor och moskéer, för att skapa broar och ökad förståelse. Läs mer…

“Boken är jättebra maa shaa Allah! Jag älskar layouten med bilderna, ‘luftigheten’ och de olika fokuspunkterna. Jag lär mig otroligt mycket, samtidigt som det är en fröjd att läsa.”
(Linda)

“Boken varvar text med vackra bilder, vilket gör den väldigt behagligt att läsa.
Salih kopplar dåtidens händelser och historia med dagens aktuella problem. Genom boken får vi, som läsare, förståelse för hur vi kan hantera olika situationer idag, genom lärdomar från Koranen, Sunnah och vår ummahs historia.”
(Anna)

 

Författarintervju

Lyssna på en kort intervju med författaren om boken.

 

Så här köper du boken
+ bonusmaterial

 

Vid frågor mejla info@aktivmuslim.se eller smsa 0739098609 (whatsapp/viber).

Tack för att du beställde e-boken och för ditt stöd!

Written by admin

Kvalitativa distanskurser som tar din tro till nya höjder och ökar din kärlek till Gud och Sändebudet.

Tags

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Thoughts on “Det sista sändebudet ﷺ [e-bok]”

 1. Salamu alaikum
  Jag läste boken och jag tyckte att den var bra, jag fick den igår men redan läst färdig eftersom den var så bra, du berättade och skrev om profeten’s “Sira” på ett lärorikt och intressant sätt, manshaAllah

 2. Har precis läst ut HELA boken. Mashallah.

  Vilken fantastiskt vacker bok du skrivit. Den fångar en direkt. Den är djup och den påminner om så viktiga saker. Den får en att tänka till och att reflektera.

  Kan inte ens beskriva det med ord, man måste bara läsa den själv.

  Ju mer jag läste om Profeten (saw) desto mer ÄLSKADE jag honom.

  Subhanallah, kan du tänka dig att jag höll mig från att läsa flera sidor bara för att jag inte ville att sidorna skulle TA SLUT 💚.

  Och när jag kom till sista delen från att jag läste Profetens (saw) ord till sin dotter Fatima om att hans stund var kommen så kunde jag inte stoppa tårarna från att komma. Tårarna bara fortsatte rinna nerför min kind ända tills SISTA sidan om hans bortgång och till och med efter.

  Det är min favorit bok nu, älskar den. Och kommer läsa den igen!

 3. Jag tyckte boken var väldigt informativ. Den var skriven och uppdelad på ett vis som gjorde den tillgänglig och behaglig att läsa. De vackra bilderna bidrog till upplevelsen. Har läst hela två gånger och mindre delar vid flera tillfällen 🙂