7 år ago

Botemedel mot sorg och ångest

Salih Tufekcioglu från Hikmainstitutet håller i den kritikerrosade distanskursen om ångest och depression där du får konkreta och praktiska tips på hur du kan stärka din mentala hälsa. Kursen bygger bland annat på inspirerande textkällor ur den muslimska tron och på modern forskning.

Kursinnehåll

 • Introduktion
 • Mentala hälsotillståndet i Sverige
 • Huvudorsaken till mental ohälsa
 • 23 olika åtgärder mot ångest och depressioner ur islams källor
 • Avslutning

Kursen består av 6 lektioner på svenska där varje lektion är ca 45 minuter lång.

Lektionerna kommer i mp3-format så att du lätt kan överföra dem till din mobiltelefon, dator, mp3-spelare etc.

 

Om läraren

Salih Tufekcioglu driver AktivMuslim.se där han dagligen hjälper människor berika och försköna sina liv genom att undervisa om muslimsk andlighet och tro. Det är hans passioner och något han ständigt strävar att utveckla.

I över 15 år har han utbildat och föreläst om islam för myndigheter, skolor och moskéer, för att skapa broar och ökad förståelse. Läs mer…

“Många snackar om att de är deprimerade, stressade och vilsna, men ingen tar upp vad man kan göra åt saken, ingen tar upp vad vi som muslimer kan göra för att förhindra eller minska detta. Detta är er chans att få reda på det! En mycket rekommenderad kurs som sagt, liksom alla andra av Salihs kurser. Mash’Allah!”
(Kursdeltagare)

 

“Kursen var fantastiskt bra. Kursen var mycket givande och lärorik. Jag tycker Salih har ett så flytande språk att alla förstod allt. Gud ska ge honom mer krafter att hålla sådana kurser. Jag tackar så mycket för denna kurs.”
(Sharifa)

“Kursen har varit väldigt intressant och kunskapsgivande inte minst för att det finns mycket liknande fall i Sverige och det krävs kunskap för att kunna handskas med detta och Salih har lyckats uppmärksamma muslimer med sin goda tro och lära.”
(Tasnim)

Så här köper du kursen

 

Vid frågor mejla info@aktivmuslim.se eller smsa 0739098609 (whatsapp/viber).

Tack för att du beställer distanskursen och för ditt stöd!

Fler kursdeltagare tycker till…

“Det största jag lärt mig är att man alltid ska vända sig till Allah i alla lägen men speciellt i svårigheter. Det Salih berättade om tjejen var verkligen något jag kommer minnas mycket. Hur hon orolig hon var att leta efter lösning hos människor när hon har Allah vid sin sida hela tiden. Det är många människor som betalar hur mycket pengar som helst för att hitta lösning men det de inte inser är att de har Allah vid sin sida. Tack för alla fantastiska kurser.”
(Amina)

“Kursen ger deltagaren en förståelse av bakomliggande mekanismer till sorg och ångest samt ger konkreta råd på hur dessa fenomen kan förebyggas och botas. Deltagaren påminns om det faktiska syftet med livet och människans existens. På så sätt får deltagaren åter kontakt med sitt syfte och sina mål. Kursmaterialet är bra och upplägget pedagogiskt med forum för diskussion och frågor. Kursen avslutas med en fantastiskt bra sammanfattning av kärnan i dess innehåll för att underlätta för deltagaren att kunskapen inte glöms bort. Jag rekommenderar starkt denna kurs även för de som inte upplever behovet idag, då kursen även innehåller förebyggande kunskap.”
(Mirwais)

 

“I vanlig psykologisk terapi lär man sig kunskap om vad sorg är, hur negativ kraft den har. Med Koranen och de profetiska sanna historier lär Salih dig att det är du och din inställning till Allah swt som omvandlar din sorg och uthärdlighet till belöningar i både liven. Jag rekommenderar den varmt att ta del av.”
(Amina)

Så här köper du kursen

 

Vid frågor mejla info@aktivmuslim.se eller smsa 0739098609 (whatsapp/viber).

Tack för att du beställer distanskursen och för ditt stöd!

Written by admin

Kvalitativa distanskurser som tar din tro till nya höjder och ökar din kärlek till Gud och Sändebudet.

Tags

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 Thoughts on “Botemedel mot sorg och ångest”

 1. Du valde rätt ämne att tala om då ångest är en av våra större folksjukdomar och därför ät jag ganska övertygad om att många kommer ha nytta av den. Jag själv blev ju positivt påverkad av föreläsningarna. Kommer absolut varmt rekommenderas vidare. Må Allah (SWT) belöna dig broder.

 2. Jag tyckte den var jätte bra. Den hjälpte mig väldigt mycket alhamdulillah. Jag har lidit av ångest i många år, blev bättre efter jag konverterade alhamdulillah men fortfarande, då och då. Men denna kurs hjälpte mig. Må Allah belöna dig. Fortsätt göra såna föreläsningar. Jazak Allah kheyr.

 3. Jag positivt inställd till kursen. Jag gillade speciellt jämförelsen med hundar, att om hundarna känner av dagens stress inte konstigt att människorna och barnen gör det.

 4. MASHALLAH vilken fantastisk undervisning. Mycket givande och lärorikt, mildrar ens sorg på djupet och botar ens ångest som havets vågor faller under ögonblicket. Jag började må så mkt bättre efter andra lektionen och jag har lyssnat på de tre första delen mer än 3 gånger. Bästa medicinernas medicin MASHALLAH.

 5. Alhamdullilah uppskattade den verkligen, kursen var väldigt bra uppsatt och var också verklighetsförankrad! Tyckte väldigt bra om den. Måste också säga att jag verkligen gillar er podd (Koranpodden.se), väldigt nyttiga ämnen!

 6. Jag tycker distanskursen mot sorg och ångest var mycket lärorik och jag har lärt mig ganska mycket. Saker som jag tidigare har grubblat över inom islam har jag nu fått bättre kunskap om. Kursen var mycket intressant,

 7. Tack för en mycket givande och lärorik kurs!

  Det som tilltalar mig som lyssnare mest är hur du angriper temat mental ohälsa från flera olika håll med allt från meningen med livet och profeternas svårigheter till vikten av att se det positiva och vikten av tålamod. Till att börja med uppmärksammas jag om varför jag lever och vad syftet med detta jordliga liv är, något som människan tyvärr alldeles för lätt låter falla i glömska. Redan där i början påminns jag om att detta liv kommer att innebära prövningar och bara den insikten gör att mitt förhållningssätt till ångest övergår från ”något är fel med mig” till ”det är inget fel, det är en prövning”.

  Skiftet i synen på ångest så tidigt i kursen gör att jag vill fortsätta lyssna och lära mig mer. Du har en förmåga att tala om ett tungt tema på ett lättsamt vis genom att både vara allvarlig och skoja till det när det behövs. Du drar paralleller till vardagen, både din egen och andras, och det ger kursen stor tyngd och verklighetsförankring. Jag lär mig att se annorlunda på de svårigheter som drabbar mig, och tro det eller ej, jag lär mig till och med att vara tacksam för dem!

  Precis som du berättar är mental ohälsa någonting som sprider sig som en löpeld i dagens samhälle, och varken mediciner eller terapeutiska samtal verkar kunna komma åt det. Därför är kursen väldigt välkommen för den ger en själslig, mer varaktig och djupgående lösning. Jag förkastar inte på något vis varken mediciner eller psykologisk hjälp utan har full förståelse för varför människor söker sig till professionell hjälp när de mår dåligt. Sådan har jag själv också varit. Men genom din kurs visar du att det bara finns ett proffs, och det är Allah. Det är Han som kan hjälpa när ingen annan kan, och det bästa av allt är att Han alltid finns tillgänglig.

  I ett utav föreläsningarna berättar du om en bosnier som lärt dig uttrycket ”nema granata, nema Islama”. Då jag själv kommer från dessa trakter fastnade detta uttryck hos mig. Jag funderade länge på det och kom fram till att jag i mitt fall skulle säga att ”utan ångest ingen Allah”. Jag är idag tacksam för min ångest för den får mig att minnas Allah och vilja vända mig till honom, något jag tyvärr haft en tendens att glömma bort de dagar allting flyter på och jag glider på bananskal.

  Jag har genom kursens gång haft många aha-upplevelser samtidigt som jag påmints om grundläggande saker som jag egentligen redan visste men någonstans på vägen tappade bort. Så tusen tack för att du påminde mig om att prövningar ingår i livet och att Allah prövar dem Han älskar. Att jag ska vara tacksam för alla gåvor Han har gett mig, för de är betydligt fler än motgångarna. Att det finns något positivt i allt negativt och att se möjligheter i alla människor. Och det som ger mig mest ro är kunskapen att Han hittade mig och inte tvärtom. Då måste han vilja mig väl.

  Stort tack för att du tog dig tid att prata om ett viktigt ämne som inte är lätt att prata så öppet om. Må Allah belöna dina ansträngningar och ge dig stryka att fortsätta hålla i alla lärorika och inspirerande kurser! Dina föreläsningar är källor till viktig kunskap som världen behöver påminnas om.

  Återigen tack, och allt gott!

  Hälsningar
  Amra