7 år ago

Äktenskapskörkortet

Bli expert på kärlek.

Välkommen att tillsammans med Salih Tufekcioglu arbeta med ditt äktenskap eller förbereda för äktenskap! Att lägga ner tid och energi på ditt äktenskap är en ovärderlig investering. Detta gäller oavsett om du har varit gift kort eller lång tid.

Du kan förebygga eller lösa många problem genom att tillämpa de levnadssätt och principer som lärs ut på denna kurs. Den är användbar och rolig för de som redan har ett starkt äktenskap. Den hjälper också de som går igenom svårigheter. De kan med denna hjälp starta upp en förnyad och konstruktiv kommunikation.

Kursinnehåll

 • Syftet med det muslimska äktenskapet
 • Att tänka på vid val av livspartner
 • Råd och tips för ett lyckligt äktenskap
 • Den goda familjeatmosfären
 • Grundläggande skyldigheter
 • Olika stadier i relationen
 • Fallstudier

Kursen består av 7 lektioner på svenska där varje lektion är ca 45 minuter lång.

Lektionerna kommer i mp3-format så att du lätt kan överföra dem till din mobiltelefon, dator, mp3-spelare etc.

 

Om läraren

Salih Tufekcioglu driver AktivMuslim.se där han dagligen hjälper människor berika och försköna sina liv genom att undervisa om muslimsk andlighet och tro. Det är hans passioner och något han ständigt strävar att utveckla.

I över 15 år har han utbildat och föreläst om islam för myndigheter, skolor och moskéer, för att skapa broar och ökad förståelse. Läs mer…

“Till skillnad från många andra beskrivningar av ett muslimskt äktenskap, ger den här kursen en inblick som både parterna kan relatera till. Kursen är realistisk, skojig och väldigt givande.”
(Kursdeltagare)

 

“Äktenskapskursen har för mig varit väldigt givande och lärorik. Jag rekommenderar den verkligen till alla, ogifta såväl som gifta.”
(Fatima)

“Mycket viktigt tema, mycket givande, bra diskussioner mellan män och kvinnor vilket säkert bidrog till att många tänker om och inshAllah gör en egen husransakan om vad man själv gjort för fel och detta är alltid början på förändring till det bättre inshAllah. Jag ger kursen som helhet 9/10. JazakAllah khair.”
(Mirwais)

 

Smakprov

Ett kort utdrag från distanskursen om äktenskap och kärlek i islam.

Så här köper du kursen

 

Vid frågor mejla info@aktivmuslim.se eller smsa 0739098609 (whatsapp/viber).

Tack för att du beställer distanskursen och för ditt stöd!

Fler kursdeltagare tycker till…

“Först å främst, jazakum Allahu kheiran för en oerhört fantastisk kurs. Väldigt givande och oerhört lärorik. Så otroligt fin och meningsfull kurs som påminner om äktenskapets status och värde. Inte bara ur ett islamiskt perspektiv men även allmänt. Kursen belyser äktenskapets alla faser och tar upp viktiga aspekter som vi bör tänka på. Jag lärde mig en hel del, och hoppas att fler kommer att vilja ta del av denna kurs, och flera andra kurser som finns på er hemsida. Ni gör ett fantastiskt bra jobb. Må Allah belöna er, amiin. Fortsätt med erat arbete och fortsätt inspirera muslimer och icke-muslimer. BarakAllahu fikum och tusen tack!”
(Hodan)

 

“Väldigt intressant och nyttig kurs. Tycker att alla borde gå en sån här kurs innan de gifter sig eftersom det gav ett inblick i vad som snart kommer att vänta dem. Vad de ska tänka på då de stöter på problem i äktenskapet och att man borde veta att man har flera rättigheter, samtidigt som man har massa skyldigheter. Det intressantaste i kursen tyckte jag var när det handlade om de sju S:en för ett lyckligt äktenskap!”
(Hiba)

Så här köper du kursen

 

Vid frågor mejla info@aktivmuslim.se eller smsa 0739098609 (whatsapp/viber).

Tack för att du beställer distanskursen och för ditt stöd!

Written by admin

Kvalitativa distanskurser som tar din tro till nya höjder och ökar din kärlek till Gud och Sändebudet.

Tags

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 Thoughts on “Äktenskapskörkortet”

 1. Subhanallah beställde äktenskapskörkortet och har lyssnat på tre avsnitt nu så bra råd och sätt att se det på. Även bra för mina föräldrar tror jag hehe.

 2. Äktenskapskörkortet är en mycket givande och lärorik kurs som jag hade rekommenderat till alla både gifta och ogifta. Många bra råd om hur man kan förhålla sig till varandra i en relation och råd om hur man kan få relationen att fungera och hålla i längden. Salih Tufekcioglu är en mycket duktig föreläsare då han med sitt passionerade sätt fångar lyssnaren, får en att hålla koncentrationen och inte tappa intresset. MashaAllah, tack.

 3. Jag tyckte att kursen var väldigt lärorik och inspirerande. Jag tyckte det var ett bra upplägg med de 7 områden som diskuterades och att de lyftes upp viktiga saker som både bröder och systrar bör tänka på vid sökande efter sin livspartner samt efter att man har gift sig.

 4. Mycket givande kurs för både ogifta och gifta är jag helt säker på. Jag fick ett annat perspektiv på äktenskap, saker jag inte tänkt på och tycker jag har fått verktyg för att inshallah bli en bra fru i framtiden. Kommer absolut lyssna på kursen igen, även när jag är gift!

 5. Jag tycker att kursen var väldigt bra. Den påminner om vad egentligen partnerskap ska innebära vilken är bortglömd idag. Jag har lärt mig mycket av kursen.

 6. Kursen är grym och bra, speciellt för svenska konvertiter. Jag tycker Salih var grym och hittade inga fel. Det var mycket lärorikt!

 7. Tack för en givande kurs. Jag rekommenderar kursen för alla som planerar ett äktenskap men även för de som redan är gifta. Kanske behöver man t o m återgå till kursen med jämna mellanrum när man märker att relationen inte alltid går som man vill.

  Mycket av det som presenteras i kursen är självklara men ändå brister många i sitt äktenskap! Tack för en bra kurs som var berikande. Kursen uppdaterade o bekräftade mina kunskaper kring hur man bör vara gentemot sin partner men även vilka rättigheter man har.

  Många gånger vet man dessa kunskaper men väljer att inte utföra det, framförallt är det väldigt svårt för vissa som styrs väldigt mycket av kulturens- och umgängets krav på hur man ska behandla sin partner. Sorgligt! Det var verkligen utmärkt att du ständigt hänvisade till profetens sunnah och gav olika exempel.

  Tack! Må Allah välsigna dig o din familj. Ma Salama !

 8. Äktenskapskörkortet som jag beställde för inte så länge sedan är jätte intressant och jag har fått bra tips om kärleken, relationen mellan livspartner. Det hjälpte mig också innan jag gifte mig alhamdulilah. Det är jätte jätte spännande kurs.